AktivitetsrundaN

Rörelse för alla!

Aktivitet, rörelse, glädje –
Aktivitetsrundan ger dig allt!

PULS & STYRKA - VARJE STEG RÄKNAS -
HARMONIRUNDAN - PULSKUL

Aktivitetsrundan bygger på ett lika enkelt som roligt koncept och stimulerar barn och vuxna att röra på sig tillsammans. Tolv skyltar med instruktioner för olika slags rörelseövningar placeras ut i en slinga i en park, längs ett motionsspår eller annat naturskönt område. Varje övning har olika varianter som är anpassade för barn respektive vuxna. 

Aktivitetsrundan passar alla, alla mår bättre och alla har roligt.

Aktivitetsrundan är ett hälsofrämjande koncept där alla – oavsett ålder – kan vara fysiskt aktiva. Med enkla och lustfyllda rörelser och övningar, som passar både nybörjare och vältränade, lockar Aktivitetsrundan fler till rörelse i vardagen. 

Aktivitetsrundorna finns i tre olika versioner. Varje version består av tolv skyltar som sätts upp längs ett motionsspår, i en park eller i en annan naturskön miljö. Två av rundorna är rörelseinriktade medan den tredje versionen har fokus på harmoniska och lugna övningar. Utöver Aktivitetsrundorna finns Pulskul som vänder sig till de yngsta för att skapa mer rörelse och puls i leken. 

Genom att anlägga rundor som är tillgängliga för alla invånare kan landets kommuner komplettera folkhälsans arbete för en friskare vardag och bidra till en mer jämlik hälsa. Denna ambition ligger i linje med Mål 3 i FN:s Agenda 2030: ”Att säkerställa att alla kan leva ett hälsosamt liv och verka för alla människors välbefinnande i alla åldrar.” 

Aktivitetsrundorna finns på 140 platser runt om i Sverige. Såväl kommuner som föreningar, organisationer och företag har engagerat sig och köpt in aktivitetsrundan till nytta och nöje för allmänheten. Här hittar du en aktivitetsrunda nära dig: ”Här finns vi”.

 

EVENT 2021

"SÄTT SVERIGE I RÖRELSE - VARJE STEG RÄKNAS"

Forskningen visar att rör sig barn rör sig som minst under lov och helgdagar.

Det kan vi ändra på! Sportlovsveckorna, 15 februari till 14 mars 2021 är ett ypperligt tillfälle för att få fler att röra sig. Vare sig du är ledig tillsammans med familjen, har en aktivitet i skolan eller förskolan eller om du är en vuxen som är sugen på en runda i spåret. Vem du än är, varje steg räknas! Och den här gången räknas det verkligen.

Genom vårt event ”Sätt Sverige i rörelse – varje steg räknas” kan du pa Efter att du gått, sprungit, cyklat, åkt skidor och gjort övningar längs en valfri Aktivitetsrunda, anmäler du ditt deltagande. Fina priser kommer att delas ut till privatpersoner men också till förskolor och skolor och tre riktigt fina priser till de kommuner som varit mest aktiva!  

Hoppas att du vill vara med!

Vilken aktivitetsrunda passar er? 

”Puls och styrka” består av tolv skyltar med allsidig träning i tre olika nivåer. 

”Varje steg räknas” består av sex skyltar med enskild träning och sex skyltar med samarbetsövningar.

”Harmonirundan” består av tolv skyltar med avslappnande och lugnande övningar.

”Pulskul” består av åtta skyltar med rörelser och pulsträning för barn. 

Kommuner, företag, föreningar – är ni intresserade? 

Erbjudande!  15.000kr exkl. moms (ord pris: 22.500kr). Gäller tom 31 mars 2021.

Kontakta oss om ni vill veta mer om våra olika koncept.

AKTIVITETSRUNDAN

Puls och styrka

Träning för hela kroppen. Rundan består av 12 skyltar med övningar  för hela kroppen. På varje skylt finns två olika varianter av övningar, en för barn och en för vuxna. Puls, styrka, rörlighet och koordinatin. En aktiv stund för både barn och vuxna!

AKTIVITETSRUNDAN

Varje steg räknas

Träna tillsammans eller på egen hand. Skyltarna varvas mellan enskild träning och samarbetsövningar. 6 skyltar med funktionell träning, 6 skyltar med samarbetsövningar. Den perfekta aktiviteten för gruppen som både vill samarbeta och träna! 

AKTIVITETSRUNDAN

Harmonirundan

Tolv skyltar som lockar till harmoniska och lugna aktiviteter för ett ökat välmående. Innehåller övningar med andning, avslappning, massage, lugna rörelser, sinnesövningar och reflektioner. 

NYHET - PULSKUL

Öka rörelsen för barn på lekplatsen eller andra grönområden. 

2021 stora nyhet kallas Pulskul och vänder sig till våra yngsta medborgare. Konceptet består av åtta skyltar som placeras på lekplatser eller andra grönområden för att öka rörelsen bland barnen. 

Klicken med vänner visar två olika rörelser och är man osäker på hur rörelsen ska utföras scannar man in qr-koden på skylten.

Skyltarna är tryckta i aluminum och har ett klotterskydd.

Pris: 6000kr exkl moms

Träna hemma

Önskar träna hemma eller på jobbet? Vill du ta del av forskning och olika tips? Gå in på vår inspirationssida i Träning i Livet via länken. 

Här finns vi

Flera kommuner och arbetsplatser har köpt in våra aktivitetsrundor. Besök gärna de någon av kommunerna och prova aktivitetsrundan.

Kontakta oss

Vill du veta mer om konceptet? Vi besöker gärna er eller träffas genom ett digitalt möte. Vi ser framemot att höra från dig! 

För vem?

Aktivitetsrundorna används främst av kommuner men även av föreningar och andra företag. Den riktar sig från de yngsta i till de äldsta. Alla kan vara delaktiga på sitt sätt. Aktivitetsrundan är nivåanpassad och alla tränar efter sina egna förutsättningar.