PULSKUL

Pulskul eller cirkelträning för barn består av åtta skyltar som sätts ut med korta avstånd på en plats där man vill uppmana barn att röra sig mer. På lekplatsen, vid badplatsen, i skogen eller varför inte runt utomhusgymmet för aktivitet när föräldrarna tränar.

På varje skylt finns två rörelser, en rörelse som utförs vid skylten och en vid förflyttning till nästa skylt. QR-koden på skylten visar filmer på hur rörelserna utförs.

Rekommendationer

WHO rekommenderar att barn är fysiskt aktiva 60 minuter dagligen. Studier visar att dagens 4-åringar sitter ner hälften av sin vakna tid och att bara 31 procent av alla 4-åringarna når WHOs rekommendationer. 

Färska studier visar att om vi erbjuder barn många olika varianter av lekar som uppmuntrar till rörelse blir barn mer fysiskt aktiva. Det skapar goda vanor inför hela livet. 

Vad är Klicken med vänner?

Klicken med vänner är ett koncept som arbetar för att främja rörelse för barn. Konceptet används flitigt genom olika material i förskola, skola och i hemmet..

Vem är Klicken med vänner?

Klicken, Pricken och Droppen är tre färgklickar som rymt från en konstnärs ateljé. De färgglada figurerna har siktet inställt på rörelse, motorik och kroppskontroll! Tillsammans med vännerna Klicken, Pricken och Droppen får barnen hänga med på äventyr som kickar igång kropp och knopp!

Låt oss kasta loss tillsammans och bidra till att alla barn får en mer rörelserik vardag!

Erbjudande!

1 koncept – 12.000 kr exkl moms/koncept

Köp fler till rabatterat pris!
Första konceptet kostar 12.000 kr exkl. moms (ord. Pris 15.000kr) Följande koncept kostar 10.000 kr exkl. moms.

Kontakta oss för mer information eller beställning av koncept! Priser gäller till den 31 december 2022.

Rekommendationer

Fysisk aktivitet ger goda effekter på barns hälsa och välbefinnande. WHO rekommenderar att barn ska vara fysiskt aktiva 180 minuter per dag. Från tre års ålder bör minst 60 minuter av tiden vara pulshöjande. 

Genom att träna motorik, balans, kondition, styrka och kroppskontroll påverkas barnets fysiska och mentala utveckling positivt. Fysisk aktivitet är en stark friskfaktor under hela livet!