TESTA BOLLKUL!

Det händer något när man slänger in en boll bland människor. Oavsett ålder och talang haffar någon tag i bollen, startar ett spel eller trixar på egen hand. Boll är ett universalt språk som alla förstår. Med den tanken skapades Bollkul.

BOLLKUL SKAPAR MÖJLIGHET FÖR SPONTANIDROTT!

Bollkul är lika kul som det låter! Lira själv, tillsammans med en kompis eller varför inte utmana hela familjen? Oavsett vad du väljer är Bollkul en aktivitet med fokus på lek, bollkontroll och glädje! 

Bollkul består av åtta skyltar som placeras ut med jämna avstånd och bildar en bana i ett naturskönt område. På varje skylt finns två övningar, en för barn och en för ungdomar/vuxna. Övningarna varierar mellan spark, kast, trix och balans. Vill man räkna poäng och tävla mot sig själv eller någon annan scannar man in QR-koden på skylten och skriver in poängen i en digital poängräknare. Genom QR-koden förklaras även utmaningarna mer ingående! 

Tanken är att Bollkul ska bidra till spontan aktivitet och ökad rörelse. För att övningarna ska kunna genomföras behöver deltagarna ha en boll och två spelmarkörer, som kan bestå av stenar, kläder, koner eller något annat tillbehör. 

Bollkul passar på de flesta områden där barn och unga kan aktivera på egen hand eller tillsammans med andra. Bollkul kommer garanterat skapa gemenskap, skratt och spontanidrott oavsett om den finns på fotbollsplanen, i parken, skogen, bostadsområdet eller på stranden.

STATISTIK

Genom att scanna QR-koden registreras användandet av Bollkul och vid intresse kan ni ta del av statistiken.

FÖR VEM?

På varje skylt finns två olika övningar. En för ungdomar/vuxna och en för barn. Barnens övningar visas av figurerna Klicken med vänner i två olika svårighetsgrader.

Skyltarna som är tryckta i aluminium har ett klotterskydd och kan stå ute året om. Skyltarna har en hållbarhet på minst fem år. 

PRIS

1 koncept – 12.000 kr exkl. moms/koncept

Köp fler till rabatterat pris!
Första konceptet kostar 12.000 kr exkl. moms (ord. Pris 15.000kr) Följande koncept kostar 10.000 kr exkl. moms. 

Kontakta oss för mer information eller beställning av koncept! 

Bollkul följer kriterierna för statsbidraget om smittsäkra och avgiftsfria lovaktiviteter.

Bidraget som nyligen återinfördes ska ge barn och unga mellan 6 – 15 år möjlighet till gratis lovaktivitet under sommaren. Eftersom Bollkul är en aktivitet som genomförs av deltagarna på egenhand är det lätt att hålla social distans och dessutom ställs inga krav om personal från kommunen sida förutom uppsättningen av skyltarna. Skyltarna kan dessutom stå ute året om och har en livslängd på minst fem år.