9. Harmonirundan

Massage

Massage är skönt och avslappnande och har en mängd goda effekter!  Taktil massage aktiverar oxytocinet, som är vårt lugn- och rohormon. Det får nervsystemet att slappna av och på så vis blir musklerna avspända utan att behöva knådas till avslappning. Det känns tryggt och behagligt.

Ökad blodcirkulation: Massage bidrar till att blodcirkulationen i musklerna ökar och därmed även att syresättningen i kroppen blir bättre. Även kroppens lymfsystem mår bra av massage. Vilket ger understöd till kroppens dräneringssystem, lymfan.

Motverkar stress – Vid beröring och massage frigörs “må-bra-hormonet” oxytocin. Hormonet verkar lugnande och sänker både pulsen och blodtrycket. 

Påskyndar läkning och återhämtning – Genom massage får du en ökad syretransport till musklerna vilket leder till att läkning, återhämtning och rehabilitering går snabbare.

Minskar ångest och depression – massage minskar produktionen av stresshormonerna kortisol och noradrenalin och ökar halterna av må-bra hormoner som dopamin, serotonin och oxytocin.