Aktivitetsrunda

Rörelse för alla!

Sätt Sverige i rörelse - Varje steg räknas

Under Sveriges sportlovsveckor 15 februari – 14 mars 2021 kommer vi att uppmana fler att röra på sig. 
Målet med ”Varje steg räknas – Sätt Sverige i rörelse” är att skapa ett roligt event kring rörelse. Vi vill inspirera fler att röra på sig och uppleva rörelseglädje. Vi vet att vi blir friskare, mår bättre och att fysisk aktivitet förebygger sjukdomar och psykisk ohälsa. Forskning visar dessutom att lov och helgdagar är de dagar barn rör sig som minst. Vi väljer därför detta året lägga eventet i anslutning till sportlovet. Det är redan flera kommuner har redan anmält sitt intresse och vi hoppas att även ni vill vara med! 

Vem kan delta?

Alla kan delta! Skolor, förskolor, familjer, företag, föreningar, vänner och bekanta. Barn, ungdomar, vuxna och seniorer – alla är välkomna!

TÄNK PÅ  – Kom om ni är friska. Håll avstånd och var rädda om varandra. Heja gärna på dem ni möter på vägen.

Alla som deltar i eventet är automatiskt delaktiga i en tävling och i utlottningen av många fina priser. Bland annan kan man vinna ytterligare en aktivitetsrunda till kommunen. Våra priser består bla av tre aktivitetsrundor, rörelsekalendrar, material som främjar fysisk aktivitet, spel och mycket mer. Vinsterna presenteras mer utförligt inom kort.

Hur går det till?

Ni går hela eller en bit av aktivitetsrundan och tar del av övningarna längs med vägen. För att delta i tävlingen behöver ni registrera er genom en QR-kod och har därmed chansen att vinna fina priser! Kommuner som aktivitet anmält sitt intresse kommer att ha en registreringsskylt i början av aktivitetsrundan. Via en QR-kod på skylten registrerar ni ert deltagande för att delta i tävlingen både som enskild individ men även för kommunen. Varje gång ni tar er runt i aktivitetsrundan registrerar ni ert via QR-koden. 

Om inte kommunen är delaktig i eventet kan ni ändå som privatperson vara med och delta i vår tävling. På informationsskylten finns en QR-kod som leder till startsidan. Där finns en länk som ni kan klicka på för att registrera ert deltagande. 

Varför?

Tillsammans når vi längre! Vårt mål är att tillsammans med kommuner i Sverige bidra till en mer jämlik hälsa och stäva efter mål 3 i Agenda 2030. ”Mål 3 är att säkerställa att alla kan leva ett hälsosamt liv och verka för alla människors välbefinnande i alla åldrar.”

Målet med ”Sätt Sverige i rörelse – Varje steg räknas” är även att skapa ett roligt event kring rörelse. Träning i Livet vill inspirera fler att röra på sig, att förstå vikten av att röra sig och uppleva glädjen i aktiviteten. Vi vill få många delaktiga genom att låta kommuner engagera sina invånare. Vi vet att vi blir friskare, mår bättre, lär bättre och förebygger sjukdomar och psykisk ohälsa med rörelse. Detta vill vi nå ut med så att fler får kunskap och metoder att ta med sig.

Forskning visar att lov och helgdagar är de dagar barn rör sig som minst. Vi vill därför lägga aktiviteten i anslutning till sportlovet.

Målsättning 

  • Skapa rörelseglädje och samhörighet.
  • Öka förståelsen om att varje steg räknas, att varje steg leder till en bättre hälsa och ett ökat välmående.
  • Inspirera fler att röra på sig.