Varje steg räknas - Sätt Fagersta i rörelse

Under sommaren kan du som deltagit och utfört en Aktivitetsrunda delta i tävling. Fyll i dina uppgifter varje gång du utfört en aktivitet. Tävlingen pågår tom 18 september

Vinnarna kontaktas via mail den 30 september. Lycka till!

Fagersta kommun satsar på spontanidrott!

Aktivitetsrundan består av skyltar som man placerar ut i ett naturskönt område för att skapa mer spontanidrott och rörelseglädje bland alla åldrar i kommunen. Nu slår folkhälsan i Fagersta kommun ett extra slag för att alla ska få en mer aktiv vardag!

I höst inviger Fagersta kommun tre olika aktivitetsrundor.
Bollkul: Gillar du bollsport kan du stoppa bollen under armen och bege dig till ståket mellan Vilheminaparken – Allaktivitetsplanen (Kolarbyn) – Bäckens park. Där finner du åtta skyltar med bollövningar exempelvis spark, kast, trix och balans. På varje skylt finns en övning för barn och en för vuxna. Vill du tävla mot en vän scannar du in QR-koden på informationsskylten, för regler och poängräkning. Vem utmanar du?

Puls och styrka: Puls och styrka finns på två platser i Fagersta, Kolarbysjön och Melingssjön. Genom Puls och styrka kan ni röra er tillsammans oavsett ålder. Konceptet består av tolv skyltar där varje skylt visar en övning för barn och en övning för vuxna. Vill du träna kroppens olika muskelgrupper är Puls och styrka rätt spår för dig! Vem tar du med dig ut i spåret?

Kolarbysjöns spår är 1.2 km och Melingsjön är 1.3 km.

Aktivitetsrundan är gratis!

Bollkull börjar i Vilhelminaparken och slutar i Bäckens Park.

 

Puls och styrka – Kolarbysjön börjar vid korsningen Vintervägen/ Norbergsvägen/ Jägargränd och slutar vid Kolarbysjön

Puls och styrka – Melingsjön börjar på GC-vägen nära fotbollsplanen vid Floravägen och slutar där GC-väg korsar med Bryggarvägen